Cart:

0 €0.00
You have no items in your shopping cart.

0

Καλωσήρθατε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Καθαρισμός χαλιών

Η αγορά ενός χαλιού, εκτός της ομορφιάς και της θαλπωρής που προσφέρει στο χώρο, είναι και μια ομολογουμένως σημαντική επένδυση.

Σεβόμενοι αυτή σας την επένδυση, αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό και τη φύλαξη των χαλιών σας, με τελευταίας τεχνολογίας πλυστικά μηχανήματα και εξελιγμένες τεχνικές συντήρησης.

Για το πλύσιμο χαλιών μηχανής ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:

 • Σκούπισμα και τίναγμα χαλιού.
 • Πλύσιμο χαλιού από ρομποτικό μηχάνημα με περιστροφικές βούρτσες.
 • Ξέπλυμα χαλιού από το ίδιο ρομποτικό μηχάνημα.
 • Στύψιμο σε ειδικούς περιστροφικούς κυλίνδρους.
 • Άπλωμα σε προστατευμένο χώρο που δεν τα χτυπάει ο ήλιος.
 • Τελικός έλεγχος χαλιού για τυχόν υπολείμματα λεκέδων.
 • Χτένισμα και φινίρισμα του χαλιού.
 • Συσκευασία και αποθήκευση του χαλιού.

 

Ο καθαρισμός χαλιών - μοκετών που σας παρέχουμε είναι εντατικός βαθύς, ξηρός καθαρισμός, γρήγορος και φιλικός προς το περιβάλλον.

Για ξενοδοχεία και ιδιωτικούς χώρους.

 

Το πρόβλημα:

Τα βρώμικα χαλιά - μοκέτες περιέχουν βακτήρια, ακάρεα και δυσάρεστες μυρωδιές. Επομένως πρέπει να καθαριστούν όχι μόνο στην επιφάνεια αλλά και σε βάθος. Και αυτό κάνουμε.

 

Ο σύγχρονος ξηρός καθαρισμός χαλιών έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 

 • Καμία κίνηση των επίπλων.
 • Κανένας χρόνος ξήρανσης.
 • Τα χαλιά μπορούν να περπατηθούν αμέσως.
 • Κανένας αποχρωματισμός των χαλιών.
 • Βαθύς καθαρισμός.
 • Ζωντανεύει τα φυσικά χρώματα.
 • Καμία ζημία των επίπλων προκαλούμενων από την υγρασία.
 • Κανένα σημάδι νερού.
 • Τα μεμονωμένα μέρη μπορούν να καθαριστούν χωριστά.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΧΑΛΙΩΝ - ΜΟΚΕΤΩΝ:

Βούρτσισμα:

Οι δύο αντιθέτως περιστρεφόμενες βούρτσες θα χαλαρώσουν τις βρωμιές θα καθαρίσουν από κάτω προς τα πάνω και θα αποκαταστήσουν την υφή του χαλιού.

 

Καθαρισμός:

Το χαλί ψεκάζεται και διαλύει τους λεκέδες και τους ρύπους.

 

Συλλογή της βρωμιάς:

Οι ρύποι και οι βρωμιές προσκολλούνται στα μόρια του SPRAY και βουρτσίζονται με έναν κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δίσκο.

 

Αποστείρωση:

Τέλος ψεκάζεται για την αποστείρωση και την προστασία του χαλιού από τα βακτήρια και τους ιούς.

Καθαρισμός Σαλονιών

 Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες του σαλονιού δέχονται συνήθως τη μεγαλύτερη χρήση από όλους τους άλλους χώρους του σπιτιού. Με συνέπεια, τα πολύτιμα έπιπλά σας να χάσουν τη ζωντάνια των χρωμάτων τους, αλλά και να γίνονται εστία μικροβίων. Το καυσαέριο, το κάπνισμα, η σκόνη κ.α. είναι βασικοί παράγοντες αυτής της φθοράς. Και βέβαια η υπόθεση (καναπές στον ίδιο χώρο με τα μικρά αγγελούδια μας) λίγο πολύ είναι σε όλους μας γνωστή . Οι μαρκαδόροι, οι μπογιές, το γάλα αλλά και διάφορα άλλα είναι λεκέδες που θέλουν επαγγελματική φροντίδα. Μη κάνετε τίποτα σε αυτές τις περιπτώσεις εκτός του να μας καλέσετε. Να θυμάστε ότι ένας λεκές αν αποσταθεροποιηθεί από την προσπάθεια σας να τον καθαρίσετε μπορεί να γίνει μόνιμος στον καναπέ σας.

Εδώ, παρεμβαίνει το έμπειρο και εξειδικευμένο στον καθαρισμό υφασμάτινων επιφανειών προσωπικό μας. Με τα ειδικά βιοδιασπώμενα, υποαλλεργικά απορρυπαντικά και το ειδικό μηχάνημα πλύσης – απόπλυσης, το σαλόνι σας – θα είναι σε περίπου 2-3 ώρες –  όπως την ημέρα που το αποκτήσατε, με ζωντανά χρώματα, ευχάριστη μυρωδιά και κυρίως χωρίς μικρόβια και λεκέδες. Αν πάλι το σαλόνι σας είναι δερμάτινο, το προσωπικό μας, μετά τον καθαρισμό σαλονιού, θα το ενυδατώσει με φυσικό κερί μέλισσας (προαιρετικά).

 

Το κυριότερο σημείο αυτού του συστήματος είναι η δυνατότητα να αναζωογονεί την φωτεινότητα και τις λεπτομέρειες του υφάσματος, που έχουν φανερά σημάδια παλαιότητας από την συσσώρευση σκόνης, ρύπων και λεκέδων. Τα επιτεύγματα αυτού του επαναστατικού συστήματος καθαρισμού έχουν ξεπεράσει πολλά συμβατικά συστήματα καθαρισμού σαλονιών.

 

 Πλεονεκτήματα:

 • Ευκολία. Η υπηρεσία προσφέρεται στον χώρο σας και διαρκεί περίπου 2-3 ώρες.
 • Μηδενικός χρόνος ξήρανσης. Ένα βαριά λεκιασμένο ύφασμα θα απαιτούσε πολύ μεγάλο χρόνο για να στεγνώσει.
 • Αναζωογονεί την φωτεινότητα των χρωμάτων του υφάσματος.
 • Κανένα χημικό υπόλειμμα στο ύφασμα.
 • Δεν πραγματοποιεί μόνο καθαρισμό των επιφανειών, αλλά και τις αποστειρώνει.

 

 Διαδικασία επεξεργασίας Ξηρού τύπου:

Καθαρισμός:

Μια περιστρεφόμενη βούρτσα μεγάλης ταχύτητας θα εμποτίσει με αφρό το ύφασμα του σαλονιού για τον καθαρισμό του.

 

Κρυστάλλωση:

Ο αφρός παγιδεύει τους ρύπους μέσω της διαδικασίας κρυστάλλωσης.

 

Συλλογή της βρωμιάς:

Μόλις κρυσταλλώσει ο αφρός, τα υπολείμματα αφαιρούνται εύκολα.

 

Αποστείρωση:

Το ύφασμα του σαλονιού αποστειρώνεται με τον ψεκασμό για την προστασία από τα ακάρεα και την σκόνη.

 

 

Διαδικασία επεξεργασίας Υγρού καθαρισμού:

 Ο ειδικευμένος τεχνικός πραγματοποιεί ένα ΤΕΣΤ στην πλάτη του σαλονιού για να ελέγξει αν ξεβάφουν τα χρώματα του υφάσματος του σαλονιού.

 1. Σχολαστικός έλεγχος από τον τεχνικό για τυχόν φθορές στην ταπετσαρία του σαλονιού.
 2. Σκούπισμα του σαλονιού για την απομάκρυνση μικροοργανισμών (Ακάρεα, βακτήρια, σκόνες, χνούδια, τρίχες υπολείμματα φαγητών).
 3. Ψεκασμός του σαλονιού με βιολογικά προϊόντα (απορρυπαντικά, απολυμαντικά) μη τοξικά με έκκριση από το Εθνικό Κέντρο θαλάσσιων Ερευνών (Ε.Κ.Θ.Ε.) - Πιστοποίηση Ποιότητας ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2000.
 4. Πολύ καλό τρίψιμο του σαλονιού στα σημεία όπου συσσωρεύεται η βρωμιά (μετόπες μπράτσα πλάτες).
 5. Ξέβγαλμα με νερό και συγχρόνως αναρρόφηση (υγρασίας 95%) με ειδικό μηχάνημα πλύσης-απόπλυσης για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε.

Σημείωση: Ενημερώστε μας αν υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι.

Καθαρισμός Στρωμάτων

Το στρώμα, στο οποίο κοιμόμαστε και περνάμε σχεδόν το 1/3 της ζωής μας είναι το πιο βρώμικο μέρος του σπιτιού. Στο στρώμα μας, αναπτύσσονται αποικίες από ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, αλλά και παθογόνα μικρόβια. Ο Βιολογικός καθαρισμός στρώματος είναι η απλή λύση να πραγματοποιήσετε τώρα έναν.

Έρευνες έχουν δείξει ότι σε ένα μονό στρώμα, που δεν έχει υποστεί βιολογικό καθαρισμό, κατοικούν περίπου 10.000.000 ακάρεα. Έχετε φανταστεί στο στρώμα αυτό να κοιμάται το παιδί σας; Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαλλάξει από το 99,9% των βλαβερών μικροοργανισμών, που κατοικούν στο στρώμα σας, πλένοντας την ταπετσαρία στους 170ο C με ειδικό μηχάνημα πλύσης – απόπλυσης, αποστειρώνοντάς το κυριολεκτικά. Εσείς και τα παιδιά σας θα κοιμάστε ήσυχοι σε καθαρά και χωρίς “συγκάτοικους” στρώματα. Ξεχάστε το αίσθημα δύσπνοιας και τη φαγούρα με μία κίνηση. Η μόνη λύση είναι ο βιολογικός καθαρισμός στρώματος.

ΑΚΑΡΕΑ – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ

Δεν μπορείς να τα αποφύγεις γιατί ζουν στην σκόνη. Είναι τόσο μικρά, που δεν μπορεί κανείς ούτε να τα δει, ούτε να τα ακούσει, είναι όμως παρόντα: τα ακάρεα της σκόνης του σπιτιού! Χαίρονται κάθε νύχτα για τις φολίδες της επιδερμίδας που πέφτουν από τους ανθρώπους. Όταν μάλιστα αυτές προσβάλλονται από μύκητα (aspergillus repens), γίνονται ιδιαίτερα γευστικές για τα ακάρεα. Τα ακάρεα φέρουν πάντα μαζί τους το εργαλείο τους, που έχει ακριβώς αυτό το όνομα, δηλαδή Aspergillus Repens, τον μύκητα που αναφέραμε προηγουμένως. Με αυτόν τον τρόπο, ο μύκητας διασκορπίζεται με κάθε κίνηση του ακάρεος και οι φολίδες της επιδερμίδας γίνονται πιο απολαυστικές για τα ακάρεα. Ο κίνδυνος, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο το ακάρεο, αλλά τα περιττώματά τους. Αυτά τα περιττώματα περιέχουν συστατικά που προκαλούν αλλεργίες. Όταν δηλαδή αποπνέονται ως λεπτή σκόνη, προκαλούν αλλεργίες, όπως η αλλεργία που προέρχεται από τη σκόνη του σπιτιού. Θέλετε να μάθετε πόσα περιττώματα μπορεί να παραγάγει την ημέρα ένα ακάρεο;

ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ

Ένα ακάρεο της σκόνης του σπιτιού παράγει περίπου 20 σφαιρίδια περιττώματα την ημέρα. Αν ληφθεί υπόψιν ότι η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 42 μέρες, σημαίνει ότι παράγει συνολικά 840 τεμάχια από αυτά. Αυτή η ποσότητα είναι μάλιστα 200 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του ίδιου του ακάρεος (Dermatophagoldes pteronyssinus). Ακόμα και ένα καθαρό μαξιλάρι περιέχει πολλές δεκάδες χιλιάδες “οικόσιτα ζώα” των 0,3 χιλ. περίπου. Όταν μάλιστα τα μαξιλάρια δεν έχουν καθαριστεί για χρόνια (κατά κανόνα πλένεται μόνο το κάλυμμά τους), μπορούν να ζήσουν εκεί μέχρι και 400.000 ακάρεα

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι το βασικό αίτιο της αλλεργίας στη σκόνη. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος. Η λύση είναι ο βιολογικός καθαρισμός στρώματος. Επιπλέον μπορείτε να:

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 • Πάντα ξεσκόνισμα με υγρό πανί.
 • Όχι φαγητά στο κρεβάτι.
 • Διατήρηση υγρασίας στο σπίτι σε επίπεδα κάτω του 40%.
 • Τακτικός αερισμός υπνοδωματίου.
 • Αλλαγή στρώματος, εάν είναι ηλικίας άνω των 5 ετών.
 • Πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων στο πλυντήριο σε θερμοκρασία άνω των 60°C.
 • Όσα ρούχα δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, στέλνονται για στεγνό καθάρισμα.
 • Απομάκρυνση γεμιστών παιγνιδιών από το κρεβάτι του παιδιού π.χ. αρκουδάκια
 • Απομάκρυνση μόνιμων μοκετών ή χαλιών
 • Απομάκρυνση πουπουλένιων μαξιλαριών και παπλωμάτων (μπορεί να αναπτυχθούν μύκητες που χρησιμεύουν ως τροφή για τα ακάρεα).
 • Χρήση ειδικών ακαρεοκτόνων για το στρώμα και τα χαλιά σε μορφή αφρού, αεροζόλ ή υγρής σκόνης.
 • Χρήση ειδικού ακαρεοκτόνου για πλύσιμο στο πλυντήριο.
 • Χρήση ειδικών θηκών για τα στρώματα, τα μαξιλάρια και τα παπλώματα που δεν επιτρέπουν τη δίοδο των περιπωμάτων των ακάρεων.
 • Χρήση ηλεκτρικών σκουπών με ειδικά φίλτρα που παγιδεύουν τα ακάρεα και τα περιττώματά τους.

Ο βιολογικός καθαρισμός στρώματος είναι η αποτελεσματικότερη λύση

 

Τι δεν πρέπει να κάνετε στο στρώμα σας!

- Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται υγρασία ή χημικά

Η υγρασία από το στρώμα είναι δύσκολο να φύγει, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μια δυσάρεστη μουχλιασμένη μυρωδιά. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει χημικό απορρυπαντικό, μερικές φορές στο σημείο που το έχουμε χρησιμοποιήσει, αφήνονται υπολείμματα τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.

 

- Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθαριστή ατμού:

 

Το ίδιο πράγμα ισχύει όπως στην περίπτωση του καθαρισμού με το νερό. Οι δοκιμές δεν έχουν φέρει οποιοδήποτε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, ο ατμός διαπερνά στο στρώμα και η διαδικασία στεγνώματος είναι μακροχρόνια. Έρευνες έχουν δείξει πως σε δέκα στρώματα που αντιμετωπίστηκαν με καθαριστές ατμού, μετά από τέσσερις μήνες, μια ισχυρή, μουχλιασμένη μυρωδιά απέμεινε. Τέσσερα στρώματα από αυτά αχρηστεύτηκαν.

 

Μια πιο πρόσφατη μελέτη αποδεικνύει: κατά μέσον όρο σε 1 τετραγωνικό εκατοστό επιφάνεια στρώματος είναι 1 δισεκατομμύριο μικρόβια.

 

Επειδή τα στρώματα δεν μπορούν να πλυθούν...

Το σύστημα καθαρισμού στρωμάτων παράγει υψηλής συχνότητας δονήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, τα μόρια σκόνης διαλύονται από το στρώμα, διασπάται σε μικροσκοπικά κομμάτια και αφαιρείται με τη δημιουργία κενού. Ακτίνες UVC δρουν ως φονική μέθοδο για τα ακάρεα, βακτηρίδια, ιούς, μύκητες και σπόρια. Αυτή η απολύμανση είναι εξ ολοκλήρου χωρίς χημικές ουσίες και θεωρείται η καλύτερη στην ιατρική κοινότητα.

 

1. Αρχικά πραγματοποιείται ένα ΔΩΡΕΑΝ τεστ καθαριότητας.

 

2. Ακολουθεί η διαδικασία καθαρισμού διάρκειας περίπου 20 λεπτών. Η διαδικασία καθαρισμού είναι αβλαβής στο υλικό των στρωμάτων και κατάλληλη για όλα τα είδη. Δεν προκαλεί θόρυβο και ρύπους. Είναι αβλαβής για τον άνθρωπο και περιβάλλον. Το στρώμα μπορεί να παραμείνει στο κρεβάτι.

 

3. Συλλέγονται τα περιτώμματα και η σκόνη με τη μηχανή.

 

4. Το στρώμα ψεκάζεται για προστασία από τα ακάρεα και τη σκόνη.

 

5. Το στρώμα πιστοποιείται για τον καθαρισμό του από το συνεργείο μας. Στο πιστοποιητικό αναγράφεται και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου. Συστήνεται να γίνεται τακτικός καθαρισμός ανά διαστήματα 6 έως 12 μηνών.

 

  

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ:

Κονιορτοποίηση:

Η μηχανή βιολογικού καθαρισμού, δημιουργεί δονήσεις υψηλής συχνότητας και κονιορτοποιεί τους ρύπους και τις βρωμιές στο εσωτερικό του στρώματος.

 

Εξαγωγή των δυσάρεστων ρύπων:

Η μηχανή αναρροφά τους αποσυντεθειμένους ρύπους και μικροοργανισμούς με την δημιουργία υψηλού κενού αέρος.

 

Αποστείρωση:

Ταυτόχρονα υπεριώδεις ακτίνες UVC εξουδετερώνουν βακτήρια και μικρόβια.