Cart:

0 €0.00
You have no items in your shopping cart.

0

Καλωσήρθατε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Καθαρισμός Στρωμάτων

Το στρώμα, στο οποίο κοιμόμαστε και περνάμε σχεδόν το 1/3 της ζωής μας είναι το πιο βρώμικο μέρος του σπιτιού. Στο στρώμα μας, αναπτύσσονται αποικίες από ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, αλλά και παθογόνα μικρόβια. Ο Βιολογικός καθαρισμός στρώματος είναι η απλή λύση να πραγματοποιήσετε τώρα έναν.

Έρευνες έχουν δείξει ότι σε ένα μονό στρώμα, που δεν έχει υποστεί βιολογικό καθαρισμό, κατοικούν περίπου 10.000.000 ακάρεα. Έχετε φανταστεί στο στρώμα αυτό να κοιμάται το παιδί σας; Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας απαλλάξει από το 99,9% των βλαβερών μικροοργανισμών, που κατοικούν στο στρώμα σας, πλένοντας την ταπετσαρία στους 170ο C με ειδικό μηχάνημα πλύσης – απόπλυσης, αποστειρώνοντάς το κυριολεκτικά. Εσείς και τα παιδιά σας θα κοιμάστε ήσυχοι σε καθαρά και χωρίς “συγκάτοικους” στρώματα. Ξεχάστε το αίσθημα δύσπνοιας και τη φαγούρα με μία κίνηση. Η μόνη λύση είναι ο βιολογικός καθαρισμός στρώματος.

ΑΚΑΡΕΑ – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ

Δεν μπορείς να τα αποφύγεις γιατί ζουν στην σκόνη. Είναι τόσο μικρά, που δεν μπορεί κανείς ούτε να τα δει, ούτε να τα ακούσει, είναι όμως παρόντα: τα ακάρεα της σκόνης του σπιτιού! Χαίρονται κάθε νύχτα για τις φολίδες της επιδερμίδας που πέφτουν από τους ανθρώπους. Όταν μάλιστα αυτές προσβάλλονται από μύκητα (aspergillus repens), γίνονται ιδιαίτερα γευστικές για τα ακάρεα. Τα ακάρεα φέρουν πάντα μαζί τους το εργαλείο τους, που έχει ακριβώς αυτό το όνομα, δηλαδή Aspergillus Repens, τον μύκητα που αναφέραμε προηγουμένως. Με αυτόν τον τρόπο, ο μύκητας διασκορπίζεται με κάθε κίνηση του ακάρεος και οι φολίδες της επιδερμίδας γίνονται πιο απολαυστικές για τα ακάρεα. Ο κίνδυνος, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο το ακάρεο, αλλά τα περιττώματά τους. Αυτά τα περιττώματα περιέχουν συστατικά που προκαλούν αλλεργίες. Όταν δηλαδή αποπνέονται ως λεπτή σκόνη, προκαλούν αλλεργίες, όπως η αλλεργία που προέρχεται από τη σκόνη του σπιτιού. Θέλετε να μάθετε πόσα περιττώματα μπορεί να παραγάγει την ημέρα ένα ακάρεο;

ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ

Ένα ακάρεο της σκόνης του σπιτιού παράγει περίπου 20 σφαιρίδια περιττώματα την ημέρα. Αν ληφθεί υπόψιν ότι η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 42 μέρες, σημαίνει ότι παράγει συνολικά 840 τεμάχια από αυτά. Αυτή η ποσότητα είναι μάλιστα 200 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του ίδιου του ακάρεος (Dermatophagoldes pteronyssinus). Ακόμα και ένα καθαρό μαξιλάρι περιέχει πολλές δεκάδες χιλιάδες “οικόσιτα ζώα” των 0,3 χιλ. περίπου. Όταν μάλιστα τα μαξιλάρια δεν έχουν καθαριστεί για χρόνια (κατά κανόνα πλένεται μόνο το κάλυμμά τους), μπορούν να ζήσουν εκεί μέχρι και 400.000 ακάρεα

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι το βασικό αίτιο της αλλεργίας στη σκόνη. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος. Η λύση είναι ο βιολογικός καθαρισμός στρώματος. Επιπλέον μπορείτε να:

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 • Πάντα ξεσκόνισμα με υγρό πανί.
 • Όχι φαγητά στο κρεβάτι.
 • Διατήρηση υγρασίας στο σπίτι σε επίπεδα κάτω του 40%.
 • Τακτικός αερισμός υπνοδωματίου.
 • Αλλαγή στρώματος, εάν είναι ηλικίας άνω των 5 ετών.
 • Πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων στο πλυντήριο σε θερμοκρασία άνω των 60°C.
 • Όσα ρούχα δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, στέλνονται για στεγνό καθάρισμα.
 • Απομάκρυνση γεμιστών παιγνιδιών από το κρεβάτι του παιδιού π.χ. αρκουδάκια
 • Απομάκρυνση μόνιμων μοκετών ή χαλιών
 • Απομάκρυνση πουπουλένιων μαξιλαριών και παπλωμάτων (μπορεί να αναπτυχθούν μύκητες που χρησιμεύουν ως τροφή για τα ακάρεα).
 • Χρήση ειδικών ακαρεοκτόνων για το στρώμα και τα χαλιά σε μορφή αφρού, αεροζόλ ή υγρής σκόνης.
 • Χρήση ειδικού ακαρεοκτόνου για πλύσιμο στο πλυντήριο.
 • Χρήση ειδικών θηκών για τα στρώματα, τα μαξιλάρια και τα παπλώματα που δεν επιτρέπουν τη δίοδο των περιπωμάτων των ακάρεων.
 • Χρήση ηλεκτρικών σκουπών με ειδικά φίλτρα που παγιδεύουν τα ακάρεα και τα περιττώματά τους.

Ο βιολογικός καθαρισμός στρώματος είναι η αποτελεσματικότερη λύση

 

Τι δεν πρέπει να κάνετε στο στρώμα σας!

- Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται υγρασία ή χημικά

Η υγρασία από το στρώμα είναι δύσκολο να φύγει, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μια δυσάρεστη μουχλιασμένη μυρωδιά. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει χημικό απορρυπαντικό, μερικές φορές στο σημείο που το έχουμε χρησιμοποιήσει, αφήνονται υπολείμματα τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία.

 

- Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθαριστή ατμού:

 

Το ίδιο πράγμα ισχύει όπως στην περίπτωση του καθαρισμού με το νερό. Οι δοκιμές δεν έχουν φέρει οποιοδήποτε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, ο ατμός διαπερνά στο στρώμα και η διαδικασία στεγνώματος είναι μακροχρόνια. Έρευνες έχουν δείξει πως σε δέκα στρώματα που αντιμετωπίστηκαν με καθαριστές ατμού, μετά από τέσσερις μήνες, μια ισχυρή, μουχλιασμένη μυρωδιά απέμεινε. Τέσσερα στρώματα από αυτά αχρηστεύτηκαν.

 

Μια πιο πρόσφατη μελέτη αποδεικνύει: κατά μέσον όρο σε 1 τετραγωνικό εκατοστό επιφάνεια στρώματος είναι 1 δισεκατομμύριο μικρόβια.

 

Επειδή τα στρώματα δεν μπορούν να πλυθούν...

Το σύστημα καθαρισμού στρωμάτων παράγει υψηλής συχνότητας δονήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, τα μόρια σκόνης διαλύονται από το στρώμα, διασπάται σε μικροσκοπικά κομμάτια και αφαιρείται με τη δημιουργία κενού. Ακτίνες UVC δρουν ως φονική μέθοδο για τα ακάρεα, βακτηρίδια, ιούς, μύκητες και σπόρια. Αυτή η απολύμανση είναι εξ ολοκλήρου χωρίς χημικές ουσίες και θεωρείται η καλύτερη στην ιατρική κοινότητα.

 

1. Αρχικά πραγματοποιείται ένα ΔΩΡΕΑΝ τεστ καθαριότητας.

 

2. Ακολουθεί η διαδικασία καθαρισμού διάρκειας περίπου 20 λεπτών. Η διαδικασία καθαρισμού είναι αβλαβής στο υλικό των στρωμάτων και κατάλληλη για όλα τα είδη. Δεν προκαλεί θόρυβο και ρύπους. Είναι αβλαβής για τον άνθρωπο και περιβάλλον. Το στρώμα μπορεί να παραμείνει στο κρεβάτι.

 

3. Συλλέγονται τα περιτώμματα και η σκόνη με τη μηχανή.

 

4. Το στρώμα ψεκάζεται για προστασία από τα ακάρεα και τη σκόνη.

 

5. Το στρώμα πιστοποιείται για τον καθαρισμό του από το συνεργείο μας. Στο πιστοποιητικό αναγράφεται και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου. Συστήνεται να γίνεται τακτικός καθαρισμός ανά διαστήματα 6 έως 12 μηνών.

 

  

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ:

Κονιορτοποίηση:

Η μηχανή βιολογικού καθαρισμού, δημιουργεί δονήσεις υψηλής συχνότητας και κονιορτοποιεί τους ρύπους και τις βρωμιές στο εσωτερικό του στρώματος.

 

Εξαγωγή των δυσάρεστων ρύπων:

Η μηχανή αναρροφά τους αποσυντεθειμένους ρύπους και μικροοργανισμούς με την δημιουργία υψηλού κενού αέρος.

 

Αποστείρωση:

Ταυτόχρονα υπεριώδεις ακτίνες UVC εξουδετερώνουν βακτήρια και μικρόβια.